Linda Thorén

24
Yo yo yo !
 
Ligger här på en fakegräsmatta i solskenet på ballkongen och njuter av att alla tre barnen sover middag samtidigt. Mmmmm. Nice med lugn måndag efter en festlig och händelserik helg. Det har ju varit min födelsedag!!!?!?! Hejdundrandes firande sen i torsdags. Nu får det va slut asså. Blir ju trött. Har ju blivit gammal och dä.
Gjorde en spellista till födelsedagsfesten jag hade i fredags och kände för att köra på nostalgi och la bara in musik från gamla spellistor. Sånt jag spelade på studenten, spellistan vi hade i uppgång "g" i Mullsjö, en peppig lista till en kompis, swazilistan osv. Märkte då att jag blivit äldre, och annorlunda.
 
Listorna var fulla med peppiga låtar som "don't stop believing" "tell the world I'm here to change it" "who run the world - girls" och "vi ska slåss mot Goliat". Aaaw gamla (unga) naiva Linda. Känner ju nu typ "Who run the world, nae asså tyvärr det är inte tjejer som gör det". Kanske did I also stop believing och no need to tell the world I gonna change it because I won't. Och slåss man med Goliat finns det också en stor risk att man får stryk och nu har jag gått och blivit lite rädd för det. Undviker hellre slagsmål. Vet inte om jag blivit mogen eller bara växt svagare. 
Throw back till gamla birthdays. Swazi, Paris Norrköping
 
Trots lite lägre satte livsmål och sämre självförtroende än tidigare år (lol) så hade jag en helt fantastisk födelsedagsvecka. Förändra världen kan jag kanske inte. Men hosta en fest, det tror jag ändå att jag är riktigt bra på ändå. Samlade alla mina favoritmänniskor i min lägenhet och kvällen började med att vårt inflyttningspresentspussel var tvunget att pusslas klart innan det kunde städas undan (pussla på fest är eventuellt också ett tecken på att jag blivit gammal?). Detta följdes av lekar, spel, dans, tårta tjo och tjim. Senare under helgen fortsattes jag att firas hos svärföräldrarna som lyckats få fram svensk prinsesstårta och så fick jag en ukulele i present. Asså Hur fina!?! 
 
Ed, Challes lillebror har också fyllt år så firade lite tillsammans. Han fick lillkakan. Ägd!
 
Tack alla ni som grattat och firat och ni som peppar och slåss! Älskar er <3
I ett hörn på rue Mazarine
hejheeej! Läget? 
 

Jag mår bra igen efter ytterligare en omgång med magsjuka. mmmm. Jag och Julia har legat utslagna på varsin ände av soffan och varvar serier med att sova middag. I lördags kände vi oss friska båda två och då blev det storstädning och en tur till affären för att handla mat och disktrasor.

En skoj grej med Paris är att man ställer ner allt man inte vill ha på gatan och så kommer en specialsopgubbe och hämtar det några timmar senare. Där emellan fungerar gatan som en gratis loppmarknad. Tidigare har jag hämtat in en tvättkorg från gatan och själv har jag ställt ut juldekorationer som jag inte orkade ta med i flytten.

En sån här hög med grejer någon slängt ut gick jag och Julia förbi när vi var på väg hem från affären med våra disktrasor, jordgubbar och glass.

Vi har ännu inget soffbord och har funderat på hur vi kan försöka få till ett. När vi då gick förbi denna stora marmorskiva började det klia i fingrarna. Vi försökte lyfta den men sa att den nog var för tung, vi gick bort några steg men vände sen för det är ju HERREGUD en skitsnygg mormorskiva som bara ligger där!?!?! Så två halvfebriga småtjejer med kassar fulla av glass, bär och diskmedel började kånka hem vårt framtida soffbord.
 
Avtorkat och tillfälligt balanserande på två gamla pallar blev det ganska snyggt! Liksom lyxigt där framför vår gratis-soffa som vi hämtade från en man i 14:e för att han uppgraterat sig och ville bli av med denna. Trasmattan har farmor gjort av gamla lakan, kläder och stuvbitar, vasen är en gammal olivolja, lampan lämnade de gamla hyresgärsterna och kuddarna är i och för sig nya, men köpta på H&M:s vinter-rea för 1euro styck. 
Vi firade friskhet, nystädning och soffbord med halvsmält glass och jordgubbar <3
Amsterdam II

Dag två i Amsterdam hyrde vi cyklar på vårt Hostell och styrde mot Van Gogh muséet. Superintressant muséum! Van Gogh som person och konstnär är väldigt spännande och här fick man se hans målningar men också se hur han rest runt, hur han levt och man kunde läsa brev han skrivit till familj och vänner. Spännande med lite kontext.

Vi cyklade sen vidare till området Peipen som enligt vår Paris/Amsterdam vän Kevin sagt skulle påminna om Marais här i Paris. Här åt vi soppa i solen och strosade runt i superchicka butiker. Köpte mig en blommig byxdress som kanske kommer bäras på något av sommarens bröllop.

Liksom fint överallt!

och Anna som cyklar i kvällsljus <3
 
Till kvällen hade vi tänkt gå ut på någon stökig bar eller högljutt dansgolv, men måndagskväll som det var var det mycket som var stängt. Vi tänkte om och gick till ett betydligt mer sofistikerat ställe och åt ost och drack vin
Istället var vi pigga och glada nästa dag (också vår sista) och gav oss iväg för Brunch. Så fantastiskt mycket snygga ställen i Amsterdam! Detta var alltså ytterligare ett, Mook.
Jag i min nya byxdress
 

Vi strosade runt, tittade på tulpaner, i bokaffärer och så gick vi en snabbis på Riksmuséet innan dom stängde. Vi kände oss verkligen bortskämda med Paris här! Där de flesta muséerna har ganska generösa öppettider och dessutom gratis. Här kostade inträdet till både Van Gogh och Riksmuséet 18 euro och det var öppet mellan typ 10 – 17 ?!?! Anyway 

Man var ju glad för att komma in i värmen osv iallafall
 

Vår buss gick sen sent på kvällen så vi gick sen och hämtade våra väskor och satte oss på vår första Martini Prosecco bar tills det var dags att ta bussen tillbaka till Paris

Tack och hej Amsterdam