Linda Thorén

Getlasagne och livet i en musikal

Jag och Bea har nu bott ihop i tre månader. Tror det är ganska intensivt att bo med mig. Mycket mer än tre månader har jag inte bott med någon annan än min egen familj. Folkis några månader, med Emmy i Swaziland och med Pia i Norrköping. Jag är ändå relativt duktig på att hålla fräscht! Laga mat är jag också ganska bra på! Kanske inte på att följa recept, men att få ihop lite bukfyllnad av det man kan hitta! Sitter nu i skrivande stund och äter getlasagne. Här i Mpongwe kan man inte få tag i något annat kött än levande kycklingar, insekter eller get-köttfärs. Detta resulterar i att vi inte äter så mycket kött, men denna vecka köpte jag getfärs och slängde ihop en getlasagne. Mmm

Jag och Bea har under dessa tre månader lärt oss mycket om varandra och av varandra. Jag snackar småländska med jämna mellanrum och Bea kan brista ut i lite franska ”ah bon” och har även börjat komma in i detta att livet är en musikal! Bea har verkligen påpekat att jag sjunger stark och ofta, dessutom egenpåhittade texter till halvbra melodier. Tillexempel har hon kommit fram till att om jag fastnat för ett tvåstavigt ord, då blir det ofta Man boy av Eric Saade. Har jag istället fastnat för ett trestavigt ord så blir det istället Silverland av Roger Pontare.

DET ÄR SÅ HIMLA SJUKT OBSERVANT! Älskar Bea! Och det är sant!! Alla, och då menar jag ALLA (inte sådär ”Linda överdriver och menar egentligen 25%) alla ord med två stavelser passar så himla bra till Manboy melodin! Och ALLA trestaviga ord passar fantastiskt bra in i Silverland, det är liksom synd att bara säga ett trestavigt ord när man kan sjunga det till melodin av Silverland med Roger Pontare. Så denna veckas favorithitt har varit ”getlasagne getlasagne, ensam i en getlasagne…”  

Jag och Bea har nu haft vår sista helg utan gäster fram till mitten av Januari och ikväll är det dessutom sista kvällen. Det blir popcorn och Grey’s Anatomy. Imorgon åker jag in till flygplatsen och hämtar upp Challe som kommer på besök! Om två veckor kommer ytterligare två kompisar och sen kommer även min familj! Himla fint!

Första advent

Så himla sjukt! Men vi hade lite julkänsla igår! Det hade regnat hela natten så när jag och Bea gick ut för att gå till marknaden var det riktigt kallt, trots att jag redan hade på mig långärmat. Det var så kallt som 28grader. Mmm julkänslan. I brist på saffran och till min stora förtret även brist på pepparkaksdegskryddor så spenderade jag halva lördagen med att baka bullar, typ juligt det också.

 

Men kan berätta att jag inte bara äter svenska bullar hela dagarna. Jag knaprar i mig allt vad fölk ger mig att äta. I veckan så åt jag nshima och stekta flygmyror till lunch! Bättre än det låter.  

Oberättigad stjärnglans

På pre-school har vi Story-time lite nu och då. Kidsen ääälskar mina stories. Till och med på rasterna kan barnen beordra mig att sitta ner under ett träd och berätta historier. Wow vilken fantasi Linda måste ha som berättar så bra tänker ni. Hah! Nej då, jag utnyttjar bara faktumet att dessa små afrikanska barn aldrig någonsin har sett på en film. Engagerat och med inlevelse berättar jag om Lejonkungen, om Bamse i trollskogen, om Mulan och alla barnfilmer ni kan tänka er. Jag tar cred för historierna och njuter av att de tror att jag skulle kunna bli den bästa författaren eller manusskaparen på jorden.