Linda Thorén

Ngwane Park Youth Training Center

Vi bor på en yrkesskola här i Manzini. Här kan man gå fyra olika linjer som ger en ett yrke, IT, AT, Fashion Design och en sekreterarutbildning. Idag har vi hängt med de som går andra året på Fashion Design linjen, då kan det se ut såhär: 

Vi ska två dagar i veckan vara på den här skolan och ska då bedriva ett projekt där vi är med på lektionerna,  pratar om livet här och om framtidsplanerna med eleverna. Detta är ett sätt för oss att möta eleverna här, få en bild av hur de ser på livet och sin framtid. 
Halleluja
Idag har vi varit på vår första gudstjänst här i Swaziland. Det började med ett ungdomsmöte vid 9.00, vacker stämsång i en av förskolans lokaler. Pastorn pratade om att alla kan göra något, alla kan bidra, även om du som liten pojke bara kan komma med fem bröd och två fiskar(?) så kan Gud använda det och göra det till något stort.  Sedan var det dags för den stora gudstjänsten i kyrkan som nu är ett tält men som ska byggas så fort det finns pengar. Det är otroligt att se, helt fantastiskt! Sådan musik och sådan glädje! 212 barn är inskrivna på söndagsskolan här, helt otroligt.