Linda Thorén

île de Re
Har varit på kääärlekskalas i helgen! mmmm <3 Challes bror gifte sig med sin Marie ute på en den lilla ön île de Re. Tjocka släkten var där för detta pampiga week-end bröllop. På fredagen lämnade vi alla Paris tidigt och åkte ut till det huset som Challes familj hyrt, vi gjorde oss fina och sen var det dags för vigsel och middag.
Brudparet och ett gäng släktningar
Challes faster, jaaag (i Julias fiina klänning) och så min Charlito
 
Lördagen sen spenderade vi först vid huset, spelade ukulele, badade i poolen, grillade, tog en liten promenad runt ön, spelade spel och gjorde oss sen återigen fina för fest.
Lördagskvällen var det fler folk och med liksom FEST. Vi minglade runt i solnedgången kapade ett bord inne i baren och blev kompisar med servitörerna som istället för att bjuda på en liten grej bara ställde ner hela brickor på vårt bord. nomnomnom. När alla sen var ute för att tände lanternor smög sig Challe in bakom DJ båset och satte på gamla godingar och det blev typ det härligaste dansgolvet jag någonsin varit på. Kuuul. 
 
Peace out! 
 
Två uppsättningar bröder och semester
Känner typ alltid att jag behöver lite semester när jag kommit tillbaka från semester? Orimligt. Har ju tagit det ganska lugnt? Men beror kanske mest på att jag spenderade natten mellan söndag och måndag på en buss för att sedan gå direkt till jobbet. För vad har jag gjort annars då? Låt oss ta en titt:
 

Bröderna Asfahan (som är kända för sina tätt återkommande selfies samt konstanta dokumentation av allt) kom till Paris och hälsade på!! Såå kul! Vi var riktigt duktiga turister samt njöt ordentligt av solen. Emellanåt körde jag på på taktiken "dumpa grabbarna någonstans där dom kan roa sig en stund, så går jag och gör egna små ärenden". Så när boysen var 8h i Louvren och uppe i Eiffeltornet gick jag från kontor till kontor och fick fram vårt hyreskontrakt, lämnade in min franska deklaration och fick in en ansökan om franskt personnummer (ish). STOOLT.
 
Vi åt också mat med en av deras gamla vänner från Syrien som nu bor här, vi strosade i mont martre, tog hand om Julia som trillade ner från en trappa och så åkte vi båt på Seine.
 
Snygg jacka va? den är ny (...) från Monki!
 
 
Bröderna Asfahan lämnade sen Paris, och så jag med. Jag hängde sedan istället med bröderna Findling nere på den soliga rivieran. Grabbarna jobbade en hel del och jag hade mensvärk och sprang. Enda gångerna jag springer nu för tiden, för att bota mensvärken, eller kanske bara för att ge igen.
Vi var också ute och åt på strandpromenaden, badade i havet och jag läste ut två böcker. Fint ändå :))
City of stars

Har en veckas semester och spenderar senare halvan av veckan här nere i södra Frankrike i Challes familjs sommarhus. Insåg igårkväll att det bästa med att vara här är stjärnhimlen på kvällarna. Visste inte det förrän just då. När jag bokade biljetten tänkte jag att jag längtade iväg till havet, sol och lite ljumma brisar. Men igår blev jag superberörd av stjärnhimlen. Man ser ju aldrig stjärnor i Paris. Senast jag ordentligt tittade på en stjärnhimmel var kanske i Zambia, eller möjligtvis här på samma terrass i somras när jag precis kommit hem från Zambia.

Hugos bilder från vårt lilla camp Mwelushi. Tänk att somna under detta varje kväll?
 

Kanske mensvärk, men fick verkligen ont i magen för att jag saknade Zambia så mycket. Att gå hem från Anitah under stjärnhimlen, att under stjärnhimlen poppa popcorn över en brasa eller att om kvällarna sitta på terrassen och slå undan insekter när man pratade i telefon.

Okej den sista jag kanske inte saknar så mycket. Minns också den gången jag gick genom natten tillsammans med Stella som var expert på stjärnbilder. ”Titta skorpionen” sa hon och jag skrek som en galning och flög 3 meter upp i luften för jag trodde att jag höll på att trampa på en skorpion. Vet inte ens om det finns skorpioner i Zambia? Och det var ju inte en riktig skorpion hon menade utan stjärnbilden såklart. Aldrig sett den annars ganska restriktiva damen skratta så mycket.