Linda Thorén

.
Har suttit och räknat lite och varit någon blandning mellan gullig och töntig. Men:
Det är 639 dagar sedan jag första gången träffade Challe i Paris, det var 67 dagar sedan jag senast såg honom hemma i Norrköping och det är nu 30 dagar tills jag får se honom här i Mpongwe
 
Safari

Har varit på safari idag! En liten mysig sådan. Vi åkte mest för att komma iväg lite, äta på restaurang och bada i pool. Körde runt och tittade på lite impalas och zebror. Lika spännande som vi tyckte zebrorna var, tycker zambier att vi vita unga tjejer är, så på restaurangområdet blev nog vi fotade mer än djuren på safarin, haha! 

 
Man tager vad man haver

… och gör det bästa av det!

Har så fantastiskt roligt med grabbarna i workshopen. Vi har kommit varandra väldigt nära. De lär mig hur livet fungerar, hur man tager vad man haver och ser till att det blir tillräckligt bra. Allt löser sig, på ett eller annat sätt. Det blir kanske inte som vi tänkt eller önskar, men då blir det på något annat sätt och då får man utgå ifrån det.Typ att de alla har på sig arbetskläder från folktandvården Västra Götaland, eller man lagar nshima i en gammal plåthink över en eld och rör om med en pinne som råkade ligga bredvid, att vi har en bit tak som bord och sitter på trasiga skolbänkar eller på tegelstenar. Dessa grabbar är liksom coola med att ta vad man har, och göra det bästa av det! Påhittiga och uppfinningsrika.

Denna approach får man helt enkelt lära sig här. Typ som när jag kom hem och skulle laga mat och elen försvann. Vattnet blev aldrig riktigt kokat och grönsakerna blev inte stekta, så vi åt yoghurt och müsly till kvällsmat, gjorde det bästa av det! Hade sen fortfarande ingen el, vilket betyder att vattenpumpen inte fungerar så vi hade inget vatten att duscha i, förutom kastrullen med halvkokat pasta vatten. Så jag tog med mig den lilla kastrullen till badkaret och duschade med det vattnet, också att göra det bästa av det!