Linda Thorén

Hemma!
Har nu firat en vecka på hemmaplan. Vad fint det är att vara hemma igen. Känns både märkligt och väldigt vanligt. Hade typ tänkt att jag skulle prata med afrikansk brytning och av misstag säga något på typ något klickspråk för att svenskan ligger så långt bak i huvet, hade tänkt att jag skulle glömt vägen hem till folk eller frysa sönder och samman. Men jag minns och snabbt, helt sjukt snabbt känns det naturligt att köra på höger sida av vägen, dricka vatten ur kranen, skära ägg i en liten äggskärare och äta kaviar. Men även om mycket känns naturligt och helt som vanligt, så är det också mycket som har förändrats. Dom här, nästan 7 månaderna som jag varit borta har gjort väldigt mycket med mig.
Trotts en hel vecka hemma har jag inte hunnit (orkat) packa upp mina väskor och mitt rum är fortfarande relativt kaosartat. Så packa upp väskor har jag inte gjort. Vad har jag gjort då?
 
I små ballerina skor och en liten regnjacka landade jag i ett kallt Göteborg tidigt på morgonen och åkte in till stan för att sätta mig café och hänga med vänner. Så sjukt att jag lämnade Afrika på söndagskvällen och på måndagmorgon drack jag kaffelatte på café. Träffade först Malin och hon fick bli den första att hantera mina "jag är hemma i Sverige och det är sjukt" känslor. Kramades och grät fram tills att jag fick en semla. I mer än 8h satt jag på samma café, i samma hörn och hela dagen droppade det in vänner som hade luckor i schemat på olika tider på dygnet. Så himla mysigt! Världens bästa grej, fri påtår på kaffet och ett dussin saknade vänner. 
 
Tog tåget hem till Norrköping på kvällskvisten och åkte sen till flygplatsen och hämtade Challe. Vi har haft långsamma pannkaksfrukostar ute i vårsolen, bubblat med Sofia, träffat kusiner, åkt en sväng till yxbacken, sett dålig film på spontanbio med Jayson, släktkalas, kramkalas, språkcafé, sushilunch och finmiddagar.
Roadtrip
 
Nu är jag inne på min sista riktiga dag här i swaziland. Vilken himla fin tid jag har haft! Superkul att vara tillbaka på magubheleni! Spenderade två dagar där och bodde hemma hos Roseth. Vi varvade viktiga samtal med varma kramar. Jag fick ha matte i en tvåa, äta frukost och lunch, jag fotade 200 bilder, gjorde klappramsor och fick se all förändring på skolan som yebo varit en del av.

Sen styrde jag min lilla bil mot Manzini! Jag har nu tre dagar varit busy med att bara hänga med dessa fantastiska tjejer! Ett väldigt roligt sätt att resa detta, att åka från hem till hem och verkligen bli en del av kulturen. Ibland med approchen "du är vår gäst så sitt ner och relaxa" och ibland "Linda du är en del av familjen så hjälp till här."

Imorgon åker jag mot denna lilla roadtrips sista destination  Emkhuzweni och sen tillbaka mot Johannesburg för att flyga hem. Oh så märkligt.

Vi hörs!
Back in Swaziland

Helluuu!

Efter att ha spenderat två dagar på på huvudkontoret samt tredje hjulat med Linn och Oscar en hel del så begav jag mig iväg på min lilla roadtrip.

Jag hyrde en bil som saknade gps men lyckades ändå navigera mig över gränsen till swaziland och vidare till den lilla byn simunye där jag skulle träffa min gamla bästis Ayanda. 

Så himla fint att träffa henne igen! Vi hängde mycket ihop då 2014 när jag senast var i swaziland. Hon mindes vilka kex jag gillade, vilket kaffe vi brukade köpa och att vi brukade stoppa vindruvor i frysen och har nu i två dagar skämt bort mig med god mat, fika och fantastiskt sällskap! 

Imorgon fortsätter jag min afrikanska ensam roadtrip och kör söder ut till magubheleni där jag ska hänga på skolan i två dagar. Testa på att äta YEBO frukost har jag tänkt. Lycka mig till!