Linda Thorén

Förändring is comming

Idag har jag varit i Mwelushi! Magiskt.  

 
Denna skola kommer göra en så stor förändring i byn att jag bara blir såå lycklig och tacksam för alla er som varit med och hjälp till och skänkt pengar! Nu har vi gjort noggranna uträkningar, stegat ut vart skolan ska byggas, skissat på små papperslappar, listat upp vad vi behöver och vad som ska göras. I byn bor det över 300 barn som annars skulle behöva gå närmare en mil för att komma till närmsta skola. Staten har som mål och plan att det ska finnas en skola efter varje 5km. Idag är det 2 mil mellan skolorna och Mwelushi ligger mitt emellan. Dessa 300 barn i området (och senare deras små syskon osvosvosv) kommer snart kunna få gå i skolan!

Detta kommer förändra byn! Vi kommer också borra en brunn för skolan, men vattnet kommer komma hela byn till del. Istället för att köpa alla tegelstenar och cementblock köper vi en liten maskin så några av de lokala byggarna kan göra det själva. De ser framför sig en bra business nu! Dels allt material som behövs till skolan, vidare till toaletter, hus till lärare, kanske någon annan som vill unna sig ett ordentligt hus nu när man inte behöver åka till Kitwe för att köpa material. Någon funderar på att öppna en liten kiosk nu när en massa skolbarn kommer finnas i närheten hela dagarna.

Idag är alla i Mwelushi småskaliga jordbrukare,  man bor i enkla hus, går ner till en bäck för att hämta vatten och saknar utbildning. Den här skolan kommer göra mer i Mwelushi än att bara lära barn att läsa. Skänker du pengar till detta projekt, lovar jag att det kommer göra stor skillnad för många människor, länge!

Sätt in din gåva på swish: 123 396 8203 eller Bank giro 313-7817. Märk din betalning med for Zambia! Så ser vi till att att skolan byggs färdigt!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress