Linda Thorén

More visitors

I söndags efter att ha lyssnat på de två första körerna i kyrkan åkte vi in till Ndola flygplats för att hämta ytterligare två franska besökare. Så himla roligt! Daniel och Pierre som jag brukar kalla mina bästa vänner av Challes vänner. Ett smakprov på ett illa fungerade Zambia fick de på en gång med ett förvunnet bagage. Men det var inte mycket sura miner för det, snarare stora leenden och trötta armar efter att le och vinka till alla barn som springer efter bilen när de får se Mzungos.

Jag har gjort ett hektiskt schema för de tre fransmännen de dagar de är här i Mpongwe, men vi började ganska soft med en förmiddag vid lake Kashiba.

 

 

Vi hade med oss en liten gasspis för att steka hamburgare, men gasen tog slut. Grabbarna hade då snabbt anammat den zambiska kulturen med att ”ta vad man har och göra det bästa av det” kulturen och byggde en liten brasa. Topp tre bästa burgare jag ätit! Traveling buddies hamburger place skulle vi kalla vår restaurang om Lake kashiba någon gång skulle bli en turistattraktion och behöva en restaurang.

På kvällen gick vi hem till Anitah och lagade nshima och torkad fisk även detta över en brasa. Trötta och i någon typ av kulturchock gick vi hem under stjärnorna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress