Linda Thorén

Linda what shall we eat

Har verkligen hur kul som helst med grabbarna i workshopen. Igår satt vi under Mangoträdet och åt Nshima under lunchrasten och skrattade så vi grät allihopa, verkligen sådär okontrollerat asflabb! Så glad över att verkligen få vänner! Det som orsakade skrattutbrottet var insikten att mitt efternamn betyder ”what shall we eat” på lamba, haha!

Vad gör vi mer förutom att skratta i skuggan av ett mangoträd? Jag jobbar så hårt med ett väggbygge att jag har träningsvärk i hela kroppen och har fått blåsor på varenda finger. Det ska bli ett rum där kvinnor i det ny-uppstartade sy-projektet kan hålla hus. Alla i workshopen har redan arbetsuppgifter och inte riktigt tid till detta bygge, men det har ju jag! Så jag pular på och frågar vad jag ska göra inför varje steg. Har nu grävt för en grund till en vägg, kört bil med släp för att hämta sand, skyfflat sand, köpt cement, burit tegelsten, gjort stora hål i en redan befintlig vägg för fönster och gjutit cementblock för att inte väggen ska rasa ovanför fönsterna.

På ett möte tillsammans med en kvinna som arbetar här och alla kvinnorna i projektet så sas det att Bea ska lära dom att sy, Linda ska se till att det byggs ett rum, att det finns el till symaskiner och belysning och att lära er hur man driver ett företag. Wow! Mycket ansvar och mycket att göra. Jag spenderar mycket tid med att googla och maila en massa människor som har lite bättre koll! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress