Linda Thorén

Futumbuwa

Låt mig presentera typ det godaste som finns! Mina damer och herrar jag ger er *trumvirvel*  FUTUMBUWA *fireworks och konfetti”

Detta kan du äta till frukost eller lunch eller fika eller kvällsmat! I veckan gick jag ner till marknaden med en jobbarkompis och köpte en kall cola och en futumbuwa och det kändes så lyxigt att sitta ner på vägkanten och förtära detta att jag höll på att dö. Alla fancy caféer i Paris kan ju slänga sig i väggen, för futumbuwa och kall cola en varm dag i Zambia känns oslagbart.

Nu mina damer och herrar kan jag också meddela att jag fått lära mig hur man gör dessa guldklimpar. Så, som den sanna bloggare jag är ska jag då tipsa om detta futumbuwa recept.  Olikt andra recept bloggare bloggar om är detta allt annat än nyttigt och inte heller är de särskilt vackra att titta på (fler olikheter kan förekomma).Bild på mina futumbuwas, min lärare och överste provsmakare. Jag fick godtkänt!

Recept

2 koppar mjöl
2 händer socker
3 sekunder av lätt pudrande av burken med bakpulver
lagom mycket nykokat vatten från brunnen

Blanda detta till en jämn deg. Hämta ved och tänd en liten brasa, placera sedan en kastrull ovanpå och fyll den med matolja. När oljan kokar riktigt ordentligt så klickar du försiktigt ner små degklumpar som länge och väl får friteras och suga i sig av oljan. Serveras helst färska.  

 
Mamma Marina

Futumbuwa verkar ju vara samma sak som makala i Gamboula. Minns du? Du kanske inte tyckte om dem då.
Du får baka nya och bjuda oss när vi kommer på fika.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress