Linda Thorén

Lärare

Som lärare ställs vi inför en del nya komplikationer. Hur förklarar man för en elev att man inte får slåss när man bor i en kultur där det är tillåtet att aga sina barn? 

Vi har en lärar handbok där vi kan läsa om vad vi bör gå igenom på lektionerna. Vi har nu gått igenom kroppens olika sinnen och ska gå in djupare på tänderna. Boken tipsar om att ta med en tandborste så att barnen kan se hur den ser ut, vi ska också ta med oss dom tre olika pinnarna som man kan använda som tandborste och i barnens böcker ser man hur man ska gå tillväga. Vi ska också uppmana barnen att någon gång gå till den mobila tandläkarstationen som ibland åker ut på landsbyggden och berätta om HIV-smittorisken om man delar tandborste om man har ett blödande tandkött. 

En annan lektion ska vi prata om hur man åker säkert i fordon. Att man inte ska hänga på utsidan på bussen eller att man ska sitta stilla när man åker på flaket på bilarna. Också här finns bra illustrationer i barnens böcker och tur är att det finns facit för vi har lite svårt att avgöra vad som anses vara säkert här.

 

Annorlunda och fantastiskt spännande! Tänk vad mycket nytt vi får lära oss!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress